Kropsterapi og samtaleterapi – tværfagligt samarbejde?

Mit navn er Jesper Thrane, og jeg er uddannet Totum kropsterapeut inkl. master og ID Psykoterapeut. Jeg ved, hvad kropsterapi kan gøre for mennesker, uanset hvor de befinder sig i livet. Jeg er overbevist om, at det, i kombination med samtaleterapi, kan blive endnu mere effektivt! Derfor søger jeg psykologer, der, på samme måde, kunne være nysgerrige på effekten af kropsterapi i kombination med deres eget behandlingstilbud.

Hvorfor er det en god ide?

Jeg oplever ofte, at klienter kommer til mig med en del terapi i bagagen, men at de synes, der mangler noget mere. Her kan kropsterapi understøtte den terapeutiske behandling. Måske har en samtale hos psykologen åbnet op for gamle følelser, som klienten har svært ved at få udtrykt og forløst. Her kan kropsterapien hjælpe klienten på vej i sin proces, med et kærligt skub og rummeproces. Kropsterapien kan hjælpe med at åbne kroppen, og lade klienten komme i kropslig og følelsesmæssig kontakt med sig selv -og deraf potentielt endnu dybere i en efterfølgende samtale med dig som behandler, hvor sansninger og reaktioner vil kunne gennemgå en mentaliseringsproces og videre bearbejdelse

Det kan også være den omvendte situation, hvor der under mine behandlinger, bliver åbnet op for dybe personlige temaer, som ligger udover mine umiddelbare kompetencer og fokus for behandlingen.

I ønsket om at give de bedst mulige behandlinger, kunne det derfor give god mening at kombinere både krops- og samtaleterapien.

Hvordan?

Uanset samarbejdets grundlæggende form, giver det mening, at det netop er et samarbejde, hvor vi kan blive klogere på, hvad den enkelte klient har brug for. Også på et mere overordnet plan, hvordan et sådant behandlingstilbud bedst muligt giver effekt. Det er selvfølgelig vigtigt, at skabe et tilbud hvor etik, og retningslinjer for disse behandlinger, er i højsædet. Du, som psykolog, vil være drivkraften, og have den primære relation til klienten. Jeg vil være den støttende behandler, der ud fra dine ønsker og med mine metoder, vil kunne skabe bedre effekt. I kropsterapien kan samtale også være en vigtig faktor, men netop i dette samarbejde, vil det selvfølgelig skulle tilpasses således, at det er dig, der tager vare på den del. Hele ideen er, at dine sessioner forhåbentligt kan blive endnu mere effektive.

Hvad kan mine behandlinger understøtte dine sessioner ved?

  • Understøtte klienter, der finder tryghed i at blive set fra et mere kropsligt perspektiv
  • At skabe øget krops- og følelsesmæssig kontakt via åbning til krop og åndedrættet, hvor jeg kan guide den proces
  • Afhjælpe umiddelbare stresssymptomer, så der bliver mere overskud til at identificere kilden til stress og skabe udvikling
  • Skabe rum for forløsning af gamle følelser og traumer, der nogle gange nemmere kommer til overfladen via kropslige processer
  • Understøtte klientens proces med at komme mere “hjem i sig selv”, og sine kropssansninger, og deraf øget mulighed for mentalisering

Om Totum Kropsterapi

TOTUM kropsterapi er en unik behandlingsform, der både kan være meget direkte og “effektiv”, men også blød og indfølende, alt efter hvad klienten har brug for i den enkelte session. Det er en behandlingsform, der skaber “rum” for det enkelte menneske på både et fysisk og psykisk plan.

En behandling er baseret på forskellige pulserende massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende led frigørelser, meridianlære, kroppens energiflow og eventuelt samtale, der tilsammen har rigtig god indvirkning på kroppens helbredende egenskaber. Behandlingen forener krop og sind gennem et holistisk syn på mennesket – men er på ingen måde mystisk. Behandlingsformen er relevant for de fleste uanset, om man bare ønsker at få løsnet kroppen op, eller har specifikke problemer, man døjer med.

En behandling kan understøtte at latente følelser får plads til at blive udtrykt og rummet, men også åbne kroppen forsvarligt op, så den kontrol, der ofte er medvirkende faktor til at vi holder på os selv, kan slippe lidt og give plads til en ny måde at være i os selv på.

Jeg håber dette har vagt din interesse og at du vil kontakte mig for en mere uddybende samtale om mulighederne på jesper@sayikropsterapi.dk eller 60607477.

Med venlig hilsen

Jesper Thrane

Jesper Thrane

Jesper Thrane

Kropsterapeut & ID psykoterapeut

Registreret Alternativ Behandler:

Lokation

SAY I Kropsterapi holder til i LagoCPH lige ved søerne i København. Du kan mod betaling parkere i området og Nørreport ligger 8 minutters gang fra klinikken.

Adresse: 
SAY I Kropsterapi
Nørre Søgade 27A, st. tv., 1370 København K.

Åbningstider:
Vi behandler både dag og aften på hverdage.

Weekender +200 kr. per time efter aftale.

Lidt om os

Klinikken huser flere behandlere, der alle tager udgangspunkt i det kropslige og terapeutiske med baggrunde i kropsterapi og psykoterapi. Vi er drevet af nysgerrighed og ønske om at gøre en forskel for vores klienter ved at skabe dybere kontakt mellem krop og sind. RAB-godkendt og medlem af Dansk Behandlerforbund.